Nove Holding
Новини

30.11.2015
ГЛАСУВАНЕТО ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ НА 2015 ЗАПОЧВА ОТ 1 ДЕКЕМВРИ


Ежегодната анкета за избор на „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“, организирана от Нове АД Холдинг, ще бъде достъпна за регистрация и гласуване от полунощ на 1 декември 2015 г. (вторник).

В рамките на една седмица – от 1 до 7 декември 2015 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории: „Спортист на годината за 2015“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Гласуването се провежда изцяло онлайн на сайта www.sportistnagodinata.bg с индивидуална двустепенна регистрация и е възможно само след коректно попълване на необходимите данни с цел максималната автентичност на вота.

Според регламента на наградите, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки. Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

От тази година анкетата “Спортист на годината“ и гласуването за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 58-и пореден път в България, а от 7 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети. По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.

И тази година основният партньор на „Спортист на годината“ е българският букмейкър “Еврофутбол”. Анкетата се провежда и със съдействието на най-големия мобилен оператор у нас “Мтел”. Eurofootball
Mtel