GLOBUL
Национално Дарик Радио Българска Национална Телевизия
gong.bg

10.12.2007
СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2007 ГОДИНА

Днес 10.12.2007 г. в ресторант American House, Кемпински Хотел Зографски, се проведе традиционната пресконференция, на която станаха ясни имената на десетимата спортисти на България за 2007 година. Те бяха определени чрез проведената анкета между спортните журналисти на България, а имената им по азбучен ред са:

  • Албена Денкова и Максим Ставийски
  • Иван Стоицов
  • Йордан Йовчев
  • Матей Казийски
  • Николай Гергов
  • Петър Стойчев
  • Пламен Константинов
  • Румяна Нeйкова
  • Станка Златева
  • Явор Янакиев

Целият технологичен процес по провеждането на Анкетата за “Спортист на годината на България” бе изпълнен от екип на “Нове Холдинг”. Престижността на това начинание задължи организаторите да проявяват морал и професионализъм при обработването на резултатите, както и при опазването на тайната на крайната класация до момента на официалната Церемония по награждаването.

Церемонията по награждаването на Десетте най-добри спортисти на България за 2007 година и тримата най-добри треньори на България ще се проведе на 21.12.2007 г. в Национален дворец на културата, зала 3. Запис от събитието ще бъде излъчен в 21.30 минути същия ден по Канал1 на Българска национална телевизия /медиен партньор на Спортист на годината/

50 ГОДИНИ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ

Юбилейно честване и 50та поред церемония за награждаването на десетте спортни фаворита на българските журналисти.

Материални знаци
Дългогодишната история на Анкетата и Церемонията Спортист на годината на България са превърнали събитието в институция, чийто 50ти юбилей задължават и респектират. Съзнавайки, че този юбилей е част от спортната ни и обществена история, Нове Холдинг избра да изготви и остави във времето два материални знака от събитието: Специален юбилеен медал „50 години Спортист на годината на България”. Изработен е от Монетен двор в тираж 500 броя, като всеки гост на Церемонията ще получи по един брой подарък. Документален филм, посветен на 50-тимата спортисти, отличени с признанието Спортист на България, създаден от екип на режисьора Жоро Торнев, със съдействието на БНТ, а водещ е спортната журналистка Люба Пашова.

Място
Подготовката за 50тото юбилейно награждаване започва още в края на месец август, когато организаторите избират за място на събитието реновираната зала 3 на НДК.

Декорът
Нове Холдинг отново се доверява на професионалистите от Нео Визия, които да изработят уникалната над 25 метрова сцена.

Сценарий и Телевизионната продукция
За четвърта поредна година режисурата и създаването на въздействащия телевизионен продукт е възложено на режисьора Жоро Торнев и екипът му от GGbG Entertainment.

Първата част на Церемонията ще е посветена на 50 годишната история на инициативата, за която е изработен специален филм. Гостите на Церемонията и зрителите на БНТ ще имат възможност да изгледат неговата съкратена версия.

Водещ
От 2004 година Нове Холдинг въведе традицията домакин и водещ на тържественото награждаване да бъде популярна спортна личност. Тази година честта да посрещне на сцената златната десятка и тримата най-добри треньори за годината, ще има двукратната олимпийска и седемкратна европейска шампионка по спортна стрелба - госпожа Мария Гроздева.

Атмосфера
Работната тема на спортното честване е „Предиобедно матине”. Само по себе си това наименование задължава наличието на основните компоненти – предиобедно тържество, изискана музика и изискана храна. За първото гарнт ще бъде един от най-добрите в България симфонични оркестри. Менюто и моделът на сервиране са авторски – продукт на труда на световните медалисти по кулинария от Лъки Каритек и в България ще се предложат за първи път по време на 50тата Церемония Спортист на годината на България.

Партньори
През 2006 година „Нове Холдинг” сключи партньорски 3-годишен договор с GLOBUL, който тази година за втори път ще бъде Генерален /и единствен/ спонсор на „Спортист на годината на България”.

През 2007 година медийни партньори на “Нове АД Холдинг” са БЪЛГАРСКО НАЦОНАЛНО ДАРИК РАДИО; БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ;GONG.BG и вестник “Дневен Труд” – организатор на Анкетата Треньор на годината

<< назад