Начална страница
Радио ГОНГ
Национално Дарик Радио Българска Национална Телевизия

13.12.2006
СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2006 ГОДИНА

-ВОЛЕЙБОЛЪТ ЗАЕМА ТРИ МЕСТА ОТ ЗЛАТНАТА КЛАСАЦИЯ НА ДЕСЕТТЕ
-GLOBUL E НОВИЯТ ПАРТНЬОР НА НОВЕ ХОЛДИНГ В РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ЦЕРЕМОНИЯТА
-ВОДЕЩА ЩЕ БЪДЕ ЛЕКОАТЛЕТКАТА ИВЕТ ЛАЛОВА

Днес 12.12.2006 в кафе Тайгър Степ се проведе традиционната пресконференция, на която станаха ясни имената на десетимата спортисти на България за 2006 година. Те бяха определени чрез проведената анкета между спортните журналисти на България, а имената им по азбучен ред са:

Албена Денкова и Максим Стависки
Борис Георгиев
Ваня Стамболова
Евгения Раданова
Матей Казийски
Национален отбор по Волейбол
Пламен Константинов
Радослав Великов
Станка Златева
Тезджан Наимова

По отношение на анкетните резултати впечатление прави присъствитето на Националания отбор по волейбол и на отделни негови играчи на три различни позиции в класацията. Това се дължи отново на вота на спортните журналисти, които в анкетните си карти са номинирали както отделни волейболисти, така и отбора като цяло. Правилата на Анкетата не позволяват промяна или подмяна на медийния вот /т.е. персоналните номинации да бъдат зачетени като номинации за целия отбор, или пък номинациите за цял отбор да бъдат анулирани поради причината, че не излъчват една спортна личност/. Целият технологичен процес по провеждането на Анкетата за “Спортист на годината на България” бе изпълнен от екип на “Нове АД Холдинг”. Престижността на това начинание задължи организаторите да проявяват морал и професионализъм при обработването на резултатите, както и при опазването на тайната на крайната класация до момента на официалната Церемония по награждаването.

Церемонията по награждаването на Десетте най-добри спортисти на България за 2006 година и тримата най-добри треньори на България ще се проведе на 21.12.2006г във Военен клуб, Бална зала от 12.30 часа. Запис от събитието ще бъде излъчен 20.45 минути същия ден по Канал1 на Българска национална телевизия /медиен партньор на Спортист на годината/

От 2004 година Нове АД Холдинг въведе традицията домакин и водещ на тържественото награждаване да бъде популярна спортна личност. Тази година честта да посрещне на сцената златната десятка и тримата най-добри треньори за годината ще има госпожица Ивет Лалова. Чудесно съвпадение е, че тя е лице и на телекомуникационната компания GLOBUL.

Инициативата СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ се реализира под патронажа на Президента на Република България г-н Георги Първанов.

През 2006 година медийни партньори на “Нове АД Холдинг” ще бъдат БЪЛГАРСКО НАЦОНАЛНО ДАРИК РАДИО; БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ; вестник “Дневен Труд” – организатор на Анкетата Треньор на годината

Генерален спонсор е GLOBUL.

<< назад