Начална страница
Радио ГОНГ
Национално Дарик Радио Българска Национална Телевизия

14.12.2005
Резултати от Анкета Спортист на годината, определяща 10-тимата най-добри спортисти на България за 2005 година

До 351 спортни журналисти от 83 медии (от тях 53 национални и 30 регионални) бяха изпратени поименни анкетни карти, придружени от справка за най-големите спортни постижения на българските спортисти през годината. Получени бяха 289 попълнени анкетни карти, като всички пристигнаха в срок и класациите в тях бяха направени коректно. В анкетата взеха участие 147 представители на печатните издания, 38 на радиостанциите, 84 на телевизиите, а колегите от инф. агенции и Интернет сайтовете бяха съответно 16 и 4. Максималния брой точки, които може да получи Спортист №1 на България за 2005 г. е 2890.

90 спортисти от над 30 вида спорт намериха място в класациите на журналистите. 69 от тях участват в индивидуални спортове, а 21 се състезават отборно.

Номинации за спортист на годината 2005
(по азбучен ред)

Номинираните 10 спортисти по азбучен ред са:

  • Алексей Шайдулин
  • Армен Назарян
  • Веселин Топалов
  • Ивет Лалова
  • Калоян Махлянов
  • Николай Гергов
  • Петър Стойчев
  • Р. Нейкова и М. Маркова
  • Серафим Бързаков
  • Сесил Каратанчева

Церемонията по връчването на традиционните награди “Спортист на годината” за 2005 година ще се проведе на 21.12.2005 г. (сряда) на площад “Верона” в увеселителен парк “София ленд”.

Тази година организаторите от “Нове Холдинг” ще реализират това най-значимо за българския спортен живот събитие под формата на бляскава гала – вечер. Официалните гости ще бъдат настанени на кръгли,осветени със свещи маси. Церемонията ще се излъчва на живо по БНТ и спортно радио “Гонг”. Поради тази причина заемането на местата е ограничено в интервала от време 19.40ч. – 20.20ч.

И тази година режисьор на събитието е Жоро Торнев. Сценографията е изпълнение на Професионалистите от Нео Визия. Принос за доброто настроение на аудиторията ще имат изпълнителите ЛиЛана, Владимир Ампов – Графа и Стоян Роянов –Яя.

Водеща на Церемонията ще бъде бившата състезателка и понастоящем треньор по художествена гимнастика г-жа Мариела Пашалиева, която ще бъде облечена в тоалет на нашумялата дизайнерка на булченски и вечерни рокли – Невена Николова.

Спортист №1 и Треньор №1 на България ще получат от Български Спортен Тотализатор и Мото-Пфое ключовете съответно на джип Free Lander и лек автомобил Ford Focus.

Акредитирането на отразяващи Церемонията журналисти ще става в периода 14.12 – 20.12.2005 на телефон 9818619, като за всяка медия е допустима квота от 2 човека. Акредитираните колеги трябва да заемат местата си до 20.00 ч. в деня на събитието.

<< назад